Fietsen op een E-bike

Fietsen is een grote hobby van mijn man en mijzelf. Wij fietsen vaak in de weekenden en fietsen veel lange afstandsroutes in heel Nederland. In de vakanties gaan we vaak naar België, Duitsland of Frankrijk en nemen onze fietsen dan mee. Helaas heeft mijn man een jaar geleden een operatie aan zijn been gehad, waardoor hij nu veel minder kracht heeft in dat been. Lange afstanden afleggen op een normale fiets is daarom erg moeilijk geworden. We hebben daarom besloten om beide een elektrische fiets aan te schaffen. Eerst wilde ik dit niet, maar we worden beide een dagje ouder en willen graag lange afstanden blijven fietsen. Het is daarom toch echt de beste optie.

Gelukkig is het aanbod elektrische fietsen erg groot en heb je dus keuze uit diverse modellen.
Uiteindelijk hebben we beide voor een Gazelle fiets gekozen. Onze plaatselijke fietsenwinkel heeft ons geholpen met uitkiezen en we hebben beide een testrit kunnen maken. De fiets is geschikt voor lange afstanden en dagelijkse ritjes en de motor is erg krachtig. De accu die erbij zit kan ongeveer 85 kilometer mee op de normale stand voordat deze weer opgeladen moet worden.Naamloos

Fietsverzekering afgesloten via Fietsverzekering.nl


Omdat het aanschaffen van de twee fietsen voor ons een erg grote uitgave was, hebben we besloten om een speciale fietsverzekering af te sluiten. Mijn zoon heeft via internet de verzekeringen afgesloten bij fietsverzekering.nl. We hebben beide een fietsverzekering met een dekking van drie jaar voor diefstal en schade. Wanneer je pech hebt, komt er een expert langs om te kijken of de fiets direct gemaakt kan worden. Zo niet, dan wordt je naar een bestemming in de buurt gebracht. De pechhulp is geldig in Nederland en tot 30 kilometer over de grens met België en Duitsland.

 

Mijn man en ik gaan erg netjes op met onze fietsen en onderhouden onze fietsen regelmatig. Ook zetten we onze fietsen altijd dubbel op slot en hebben we een speciaal slot met ART keurmerk. Toch ben ik blij dat mijn fiets verzekerd is zodat we de schade kunnen verhalen indien dit nodig blijkt.

Over twee weken gaan mijn man en ik samen een weekje naar Limburg en nemen we onze fietsen ook mee. Dit wordt onze eerste lange afstandstocht met onze nieuwe fietsen en ik ga ervan genieten!